seminar van woensdagavond 5 juni 2019

maandag 29 april 2019

Geachte Relatie,

In het kader van uitwisseling van wetenschappelijke informatie nodigt BioVitaal u graag weer uit voor ons seminar van woensdagavond 5 juni 2019 in het UMC-Utrecht. Dr. Laura Steenbergen (UMC Leiden) zal die avond twee lezingen verzorgen, die qua thema op elkaar aansluiten. Accreditatie voor dit seminar is aangevraagd bij de MBOG en andere beroepsorganisaties.

Dr. Laura Steenbergen is universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden. In haar onderzoek richt zij zich op de vraag hoe darmbacteriën fysiologische processen, onze hersenen en daaropvolgend gedrag beïnvloeden en hoe we dat kunnen gebruiken om ons welzijn te verbeteren.

Het eerste deel van de avond zal zij spreken over:

Mind the Microbes! Een introductie tot de menselijke microbiota-darm-brein-as.


Het tweede deel van de avond/na de pauze behandelt zij:

Tryptofaan als precursor van serotonine: een voedingssupplement dat ons socialer maakt?

U kunt zich per e-mail info@biovitaal.nl aanmelden voor dit seminar. De kosten bedragen 20,00 euro per persoon. Er wordt, zoals gebruikelijk bij BioVitaal, een elektronische syllabus en studieverklaring beschikbaar gesteld. Pas ná ontvangst van uw betaling is uw deelname definitief en u ontvangt dan per e-mail een toegangsbewijs. Zonder toegangsbewijs wordt geen entree verleend. Het programma zal (onder voorbehoud) als volgt verlopen:

  • 18.45-19.10 uur ontvangst met koffie, thee of water
  • 19.10-20.25 uur 1e lezing Laura Steenbergen
  • 20.25-20.40 uur korte pauze met koffie, thee of water
  • 20.40-21.55 uur 2 e lezing Laura Steenbergen

Locatie: Roze Collegezaal in het UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, 3548 CX Utrecht.